Veld n°4

Een huis voor altijd

De ouders van Leen lieten hun boerderij achter om compacter te gaan wonen zonder in te boeten op ruimtegevoel. We creëerden een open plan, met veel natuurlijk licht en zicht op de tuin. Een woning voor hun pensioen, gericht op gezellig samenzijn met vrienden en familie, waar nu extra veel tijd voor is.

We voorzien drie bouwlagen:

De kelder biedt ruimte voor technieken en wasberging, en fungeert vooral als speelkelder voor de kleinkinderen. Deze kan in een latere fase worden omgevormd tot nachtzone en is toegankelijk via een goederenlift van 2m x 1m, die we geheel hebben omgebouwd met een transparant stalen omhulsel in strekmetaal, verwijzend naar historische oude liften.

De begane grond omvat de keuken, eetkamer en zithoek, visueel afgesloten met een roomdivider. Deze roomdivider bevat een doorkijkhouthaard, opbergruimte, multimedia, koeling en ventilatie.

De eerste verdieping beschikt over twee slaapkamers, twee badkamers en een bureau.

Voor deze stijlvolle woning hebben we voornamelijk natuurlijke, tijdloze materialen toegepast. Natuursteen Avorio fungeert als sokkel voor de woning. De plint buiten wordt doorgetrokken in de dorpels, de vloer en het terras. Eikenhout is gebruikt voor de keuken, het maatwerk, de trap en het visgraatparket. Marmer Emperador Grey dient als keukentablet.

De verlichting, meubels en gordijnen zijn zorgvuldig geselecteerd om de woning een warme uitstraling te geven.

Een minimalistische woning met sprekende details van eerlijke materialen.

image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of

Fotograaf: Yannick Milpas

Architect: LV architecten

Locatie: Brecht 2018