J&S Packaging

Think out of the “cardboard box”

J&S Packaging Services is een jong en dynamisch bedrijf in de kartonindustrie, gespecialiseerd in kartonnen dozen voor de voedingsindustrie. Voor dit kantoorproject mochten we beginnen met een lege industriële “doos” die het gezicht vormt van een gloednieuwe kartonfabriek.

Naast een functionele indeling vinden we het belangrijk om een gezonde en inspirerende werkomgeving te creëren die de productiviteit van de werknemers bevordert en waar men zich thuis voelt.

Het DNA van de bedrijfscultuur hebben we doorgetrokken in het interieur, door gebruik te maken van bedrijfsgerelateerde materialen zoals kartonnen verlichting en maattafels geïnspireerd op karton.

Jeroen, de zoon van de oprichters, heeft met zijn bedrijf Monolith de betonciré maatwerk tafels, toog en bar gemaakt, waar het personeel van de fabriek en het kantoor elkaar kan ontmoeten.

We hebben samengewerkt met uitvoerders uit hetzelfde bedrijventerrein De Kluis in Hoogstraten, voor de stalen ramen, de ter plaatse gestorte trap en de ontvangstbalie.

De opdrachtgever gaf ons de ruimte om alles tot in het kleinste detail uit te werken. Het logo, een openvallende doos, en de toiletpictogrammen zijn in hun eigen atelier gemaakt.

Daarnaast hebben we rubberwood gebruikt voor de bureautafels en de deurkaders, een van de meest ecologische houtsoorten die een warme uitstraling geeft aan het interieur.

Er is veel aandacht besteed aan akoestiek, met akoestische wanden van gerecycleerde PET-flessen en circulair tapijt.

Met 2.112 zonnepanelen op het dak kunnen we spreken van een groen en duurzaam project.

image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of
image of

Fotograaf: Yannick Milpas

Architect: Koon architecten

Locatie: Hoogstraten 2022